Sensommarfesten 2024

Sensommarfesten. Lomtjärnsparken.Sensommarfesten. Lomtjärnsparken.

Helgens sensommarfest i Älvsbyn, en del av kommunens 150-årsjubileum, blev en stor succé med aktiviteter för alla åldrar.

– Det blev en jättelyckad sensommarfest. Kul att det varit ett brett utbud som gör det möjligt för alla att delta, säger Johan Dahlqvist, kommunalråd.

På fredagskvällen fylldes området kring Forum och Älvåkraskolan av liv med bland annat styling av cyklar, utställning av mopeder och bilar, samt en spännande eldshow av Phire och livemusik från bandet Smekmånad.

Lördagen bjöd på många familjevänliga aktiviteter i Lomtjärnsparken, med allt från ballongdjur och återbrukspyssel till gycklarskola och barnföreställningar. Älvsbyns kommun och Polisen bjöd in till en medborgardialog där det diskuterades bland annat trygghet i kommunen. På Lomtjärnsparkens scen hyllades flera stipendiater och två musikband spelade, New rock in town och Smekmånad.

På Älvåkra IP kunde besökarna bland annat hoppa i en hoppborg, hinderbana och andra idrottsaktiviteter och bilentusiaster njöt av utställningen “Norrbottens Pärla” på Älvåkraskolans skolgård. Sensommarfesten avslutades med en pubkväll där Krutov & co stod för underhållningen.

Kika på ett axplock av bilder från årets Sensommarfest.