Bodens kommuns resa när det gäller att arbeta med företagsklimat

Mats Berg, Bodens kommuns näringslivschef.

Under Älvsbyns kommuns strategidag den 4 oktober var det ett gediget program med företagsklimatet i fokus. Mats Berg, näringslivschef i Bodens kommun, föreläste om Bodens kommuns resa när det gäller att arbeta med företagsklimatet och att stärka näringslivet.  Mats har en lång och gedigen erfarenhet av samarbete inom näringslivsutveckling, både inom Boden och med andra kommuner som Älvsbyn. Under åren har han spelat en central roll i att stärka Bodens näringslivsklimat och främja den gröna omställningen.

Mats har en bakgrund som kommunchef och har varit en nyckelperson i flera stora etableringar, som datacenter och den pågående utvecklingen av stålindustrin med fokus på hållbar energi. Boden har gått från en historiskt tung försvarsstad till en modern plats för innovation, mycket tack vare ett nära samarbete med näringslivet och företagarnas engagemang.

Mats har också haft många samarbeten med Älvsbyns kommun särskilt under sin tid som kommunchef i Piteå kommun och han talar varmt om Älvsbyns näringslivsklimat. Han lyfter fram att de har flera framstående företag och en kultur som främjar samarbete.

– Älvsbyns kommun har fantastiska förutsättningar och några av regionens mest betydelsefulla företag. De tar ett stort ansvar och välkomnar nystartade företag med öppna armar, säger han.

Den här typen av öppenhet och ansvarstagande är, enligt Mats, avgörande för att skapa ett hållbart och blomstrande näringsliv.

Genom ett strategiskt arbete med tillväxtprogram, tillgänglig industrimark och en dynamisk företagskultur har Boden lyckats skapa ett attraktivt näringslivsklimat där företag trivs och utvecklas. Mats betonar vikten av ett bra ledarskap och en kultur där kommunen och näringslivet jobbar tillsammans för att möta framtidens utmaningar. Han ser också stor potential för Älvsbyns kommun att fortsätta växa genom att stärka sin struktur och skapa gynnsamma förutsättningar för fortsatt tillväxt.

– Älvsbyn har en otrolig grund att bygga på. Med fortsatt arbete kring en tydlig struktur och långsiktigt fokus kommer ni kunna ta vara på den stora potential som finns här, avslutar han.