Anneli Lundström blir ny rektor på Älvåkraskolan

Anneli Lundström, tillträdande rektor Älvåkraskolan.

Det är nu klart att Anneli Lundström tar över som ny rektor på Älvåkraskolan efter Maria Sundström, som numera är rektor i Luleå kommun. Anneli, som har rötter i Älvsbyn, tillträder sin nya tjänst efter jul och ser fram emot att återvända till sin hemkommun.

Anneli Lundström har en lång och bred erfarenhet inom skolvärlden. Hon har sin lärarbakgrund i gymnasieskolan men har även arbetat några år på Älvåkraskolan. De senaste fem åren har hon arbetat som rektor, nu senast på Midskogsskolan i Luleå. Med sin starka koppling till Älvsbyn och sitt engagemang för utbildning är hon redo att bidra till skolans fortsatta utveckling.

– Det känns roligt att få hälsa Anneli välkommen tillbaka till utbildningsverksamheten i Älvsbyns kommun. Med sin gedigna erfarenhet och sitt fokus på lärande, förändrings- och förbättringsarbete, är hon ett starkt tillskott till Älvåkraskolan, säger skolchef Jonas Wallin.

Anneli ser fram emot sin nya roll och är glad över möjligheten att återvända till Älvåkraskolan, nu i egenskap av rektor.

– Det här känns jätteroligt och inspirerande att få komma tillbaka till Älvåkraskolan, men nu som rektor. Det är i Älvsbyn jag har min egen familj, så självklart bankar hjärtat lite extra för att kunna göra skillnad i sin egen kommun, säger tillträdande rektor Anneli Lundström.